Plejmo

Om man vill ta sig in i streamingdjungeln på nätet så kan det kännas övermäktigt att försöka fatta ett genomtänkt beslut. Jag vet många som skaffat Netflixkonto med motiveringen ”vadå, det är väl netflix man ska ha?”. Det är egentligen inget fel med Netflix, tvärt om, det är en jättebra tjänst men om man nu ska signa upp och betala 100 kronor i månaden så är det väl rimligt att man gör lite research först och tar den tjänst som passar ens behov bäst.

Alla olika streamingtjänster har sina för- och nackdelar. Om vi tar Netflix till exempel så håller de väldigt hög kvalitet enligt mig. Deras utbud är stort och priset är rimligt. Men om man inte betalar så har man inte tillgång till någonting. Dessutom är det många av de mest populära TV-serierna som fattas. HBO är en annan tjänst som håller väldigt hög kvalitet men även här är utbudet lite smalt. HBO har nästan uteslutande sina egna produktioner. Fördel här är att dessa inkluderar några av världens bästa och mest populära serier. HBO ligger bakom till exempel The Wire och Game of Thrones.

Viaplay har sämre utbud än de två ovanstående men där har man möjlighet att hyra och köpa filmer som inte finns med i det ordinarie utbudet. De har många nya filmer och även en hel del lite nyare serier. Plejmo är fokuserat på filmer snarare än serier och har ett väldigt bra utbud. Något som är extra fint hos playmo har man också varje vecka ett antal gratisfilmer som man kan titta på utan att prenumerera på deras tjänst. För mer information läs mer om dem här.

Men ska jag utse en streamingtjänst jag tycker är bättre än de andra så vinner Plejmo. Mest av den enkla anledningen att de har ett antal gratisfilmer som dessutom byts ut med jämna mellanrum så man alltid har några filmer att se helt gratis om man vill. Det är ett riktigt schysst erbjudande tycker jag.